2009-03-15

Örngott

Fick en ergonomisk IKEA Gosa Bekväm-kudde som mina svärisar inte använde. Trevligt. Tackar tackar. Det finns dock ett problem: inget örngott passar till kuddjäkeln. På kudden står det att den har måtten 50x60 cm, men instoppad i ett standard-örngott à la 50x60 cm så ser den ut och känns som en hårdstoppad korv. Inte särskilt ergonomiskt.

Kontaktar därför IKEA, men de vill inte hjälpa mig. Deras ergonomiska kuddar har dimensionen 35x59 cm i år. Några andra specialörngott säljer de inte. Använd kudden utan örngott är deras lösning. Tror inte det. Dåligt, IKEA.

IKEA tar dessutom inte sitt ansvar för miljön utan säljer örngott och sängkläder i besprutad bomull. Ekologiska, Svan-märkta örngott köper du därför istället med fördel hos Norrgavel. Deras örngott passar dessutom till deras kuddar.

1 kommentar:

 1. Kristina Thilly, IKEA Kundservice:

  "Hej,

  Tack för ert mail.

  Den ergonomiska kudden vi har idag har en annan form.
  Örngottet till den är 35*59 cm.

  Gosa Bekväm hade måttet 50*60.

  Med vänlig hälsning
  Kristina Thilly
  IKEA Kundservice

  ---

  Men ni säljer ju särskilda örngott till era andra ergonomiska kuddar (http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/20150847).
  Vilket örngott ska jag använda till kudden för att den ska kännas bra?

  ---

  Hej,

  Tack för ditt mail.

  Vi har inte hört detta tidigare och det kan bero på att det redan är ett tvättbart överdrag till denna kudden när du köper den.

  Med vänlig hälsning
  Annika Håkansson
  IKEA Kundservice

  ---

  Hej!

  Jag har en Ikea Gosa Bekväm ergonomisk kudde (http://www.ikea.com/ms/sv_SE/img/fy08/produktguider/textil/GOSA.pdf). Tyvärr passar inget av era ordinarie örngott till kudden, eftersom den är betydligt högre och annorlunda formad än andra kuddar. Kuddens mått anges dock som standardmåtten 50x60 cm. Men i ett standardörngott känns kudden som en stoppad korv... :-(

  Vilket örngott ska jag använda till kudden för att den ska kännas bra?

  SvaraRadera