2012-04-07

Ingen reklam eller annan onödig post, tack

Skönt att spara tid, träd och transporter genom att bli av med post jag inte vill ha. Hur göra? Jo:
  • Sätt snygg skylt från Byggfabriken på dörren. 
  • Se till att få bankers och kortutgivares besked på Internet istället, som till exempel Handelsbankens och Ikanobankens. När följer ni andra efter? Ica-banken och Coop?
  • Slipp adresserad reklam från företag som jag slutat vilja ha ett kundförhållande till, tack vare Reklamfritt.se (de lägger enligt egen uppgift även in dig i Nix adresserats register också).

Kaffebryggare

Lille A och jag lyckades med gemensamma krafter panga gamla mammas kaffebryggarkanna. Var bara att ge sig ut på Internet för att hitta ersättningskanna till den i övrigt välfungerande bryggaren.

Hopplöst.

Trots att kaffebryggaren är en Philips Cafe Delicé – den måste ha tillverkats och sålts i hundratusentals exemplar världen över.

Hittade äntligen ersättningskannan Philips HD7927 hos Kontore i Luleå. För 118 kr exklusive moms. Dyrt, men billigare än en ny kanna och oerhört mycket mer resurssnålt.

Tyvärr ville de också ha 200 kr i frakt. :-(

Så det blev en helt ny bryggare istället. Med bra betyg i Råd & Röns senaste test.

Förpackningar

Nej, jag har ännu inte blivit så gammal att jag måste klaga på förpackningar med minimal textstorlek eller med lock som är alltför små och tröga. Men två andra dåliga exempel har jag stört mig på:
  • Icas havrekuddar. Trevligt kompakt papperslåda utan innerpåse i fossil-plast. Men tyvärr håller förpackningen inte tätt, utan läcker "havre-damm" på köksbordet.
  • Arlas hårdost i bit: Präst, Greve, Svecia och Herrgård. Förpackning i fossil-plast med hopplöst lock som inte går att dra upp i ett svep.
Och varför har inte alla läkemedelstabletter på kartor nummer? Skulle underlätta för oss som behöver ta dem... Jag vill ha mina tabletter i kartor med 7x4 rader, med respektive rad på kartan numrerad med siffrorna 1-7. Då kan jag påbörja kartan med tablett 1 på en måndag eller 2 på en tisdag, och på så sätt enkelt ha koll på om jag tagit dagens tablett eller inte. Fixa det!