2010-03-15

Sängkläder, kuddar och täcken

Förutom örngott så behövs ju ibland nya sängkläder. De ska naturligtvis vara av ekologisk, miljö- och rättvisemärkt, icke-genmanipulerad bomull, vita som snö, tvättbara i åtminstone 60 grader, med "flärpar" på påslakan och örngott som håller täcke och kudde på plats samt två hål i sidan av huvudändan på påslakanet så det är lätt att byta täcke.

H&M Home har snygga, ekologiska som har öppningar i huvudändan. Lämna klädpant hos dem så får du ytterligare 50 kr rabatt om de kostar över 200 kr.

Både Coops Änglamark- och Icas I love eco-sortiment innehåller numera lakan och örngott. De är klart billigast!

Eller är kanske Jotex ännu billigare? Fast nej, de är lite oformliga.

Granit har fina, men de har inga öppningar i huvudändan.

Åhléns ekologiska variant Vide är dessvärre svindyra.

Norrgavel har finfina örngott och lakan, men deras påslakan från Dibb saknar hål i huvudändan och har knappar istället för flärpar vid fotändan, vilket gör dem jobbiga att bädda med. 

Jysk bäddlager, kanske?

Eller engelska Elinens? Hoppas de är lika bra som sin systersite, strumpaffären Sockshop. Ange förresten koden "SOCK10" så får du 10 procents rabatt hos Elinens.

Både Hildur och Ellos har Himlas underlakan Respect i ekologisk bomull.

Täcken och kuddar i ekologisk bomull har Kungsängen, men de är dyra. 

2 kommentarer:

 1. Hejsan!
  Vänd påslakanet ut-och-in när du tvättar det, när du sedan ska bädda, så kör du bara båda armarna genom täcket ner i hörnen, tar tag i täckets hörnor och vänder påslakanet tillbaks över täcket! Easy as pie!!! Så gör jag med mina påslakan som saknar hål.
  /Jonas

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Tack för tipset och kommmentaren! Jag har redan hunnit sy egna hål vid huvudändan, men nästa gång... Knapparna vid fotändan slipper jag dock tyvärr inte undan.

  Med vänlig hälsning

  /Lars

  SvaraRadera