2013-09-09

Cykelstädning

Fullt i cykelställ och barnvagnsrum? Kolla HSB:s tips.

Men först kan ni be folk att ställa saker de vill bli av med i ett prylrum där andra kan ta vad de vill ha i några veckor, därefter skickas kvarlämnade saker till Polisens cykeldetalj, refo.nu och Emmaus. Eller låt Urban recycling eller AW Recycling komma och hämta.

Sedan är det bara att informera, städa, samla ihop, anteckna, meddela Polisen, vänta tre månader och göra vad ni vill med sakerna.

Klart!

Förslag på informationstext:

Städning av cykelställ, cykelförråd och barnvagnsrum den XX

Sköt om din cykel och låt den inte stå ute över vintern, samt hjälp till att hålla våra gemensamma utrymmen rena och i ordning.

Den XX städas föreningens cykelställ, cykelförråd och barnvagnsrum -- gör därför så här:

1. Märk tydligt upp dina cyklar, pulkor, barnvagnar etc. i dessa utrymmen senast den XX. Du kan få särskilda klistermärken av maskinisten. Nyckel till cykelförråd och barnvagnsrum kan köpas av maskinisten.

2. Den XX städas dessa utrymmen och omärkta saker tas om hand. Vill du ha tillbaka något bortstädat, så finns de hos maskinisten till och med den XX. Därefter säljer styrelsen sakerna på vårmarknaden till förmån för föreningens verksamhet, lämnar dem i prylrummet, till Polisens cykeldetalj, Urban recycling, Emmaus eller i grovsoporna, beroende på skick och typ.

Har du några frågor om eller behöver hjälp med detta, så kontakta styrelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar