2012-07-04

Barnvagnshandtag

Jag är så less på att gå böjd som en ostkrok med vår gamla Emmaljunga Classic-barnvagn och Brio Sitty-sittvagn, som båda har låga, icke höjbara handtag. Men jag vill inte behöva köpa nya vagnar med ställbara handtag eller teleskophandtag.

Vi är flera som har detta problem: http://www.familjeliv.se/Forum-3-141/m52485175.html.

Det måste finnas en lösning!

Brio svarade tyvärr att de inte har något att erbjuda :-(

De verkar inte förstå att tack vare att sittvagnen är enkel så skulle de kunna sälja på oss kunder en massa tilläggsprodukter, särskilt till oss som fått en vagn eller köpt den billigt second hand. Sådant kan ju vara svårare med dyrare varianter där folk tycker att de betalat tillräckligt för sin vagn.

Och synd att de glömmer alla kunder inom begagnat-segmentet. Vagnar lever länge och till varje ny ägare eller nytt barn kan de ju behöva fräschas upp, lagas eller uppdateras. Brio med flera har ju redan utvecklat motsvarande pryl för sina nyare vagnar -- varför inte passa på att sälja en liknande mojäng till tusentals begagnade vagnar också! De säger själva att de kollat runt men inte hittat något som passar mitt behov. Men hugg då! Utveckla er grej först och ta hela marknaden.

I väntan på dem: funkar dessa hjälpmedel även för mig, månne: http://www.tipbase.org/web/aid/bygel-till-barnvagn/http://www.tipbase.org/web/aid/upphojbart-barnvagnshandtag/?

Annars håller jag mig till min interimlösning: styrstammar till cyklar påskruvade på barnvagnarnas befintliga handtag. Ser ut som horn eller joysticks, inte så jättesnyggt tyvärr... Men de funkar bra som lite högre extra-handtag för mig. De billigaste styrstammarna hittade jag hos Cykelringen för 130 kr/st.5 kommentarer:

 1. Linnéa med personal, BRIO Store, Regeringsgatan, Stockholm:

  "Hej Lars! Vad härligt att ni är nöjda med er Sitty! Sitty är vår enklaste sulky och har därmed inte något justerbart handtag tyvärr. BRIO har inte någon reservdel som till exempel förlänger handtaget. Vi här i butiken har aldrig sett eller hört om något liknande till Sitty eller någon annan vagn heller för den delen. Har sökt runt lite och hittar inget tyvärr, kanske att man får snickra ihop något själv. Jag får önska dig lycka till med letandet. :)

  Med vänliga hälsningar
  Linnéa med personal"

  SvaraRadera
 2. Christopher2012-10-21 13:42

  Hej Lars! Funderar på exakt samma sak. Märkligt att det inte finns något slags universalhandtag som går att justera så det passar på flera vagnar. Jag har klurat lite på en egen lösning, och bland annat tittat på styrstammar. Hur fick du på dem på handtaget? Jag tyckte det såg ut som de inte går att öppna hur mycket som helst.

  Mvh

  Christopher

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Tack för din kommentar! Jo, styrstammar till racercyklar eller mountainbikes kan man öppna helt i ena änden, så de går fint att skruva på. Ska försöka lägga till ett foto till mitt inlägg nu...


   Med vänlig hälsning

   /Lars Edman

   Radera
 3. Christopher2012-10-23 18:32

  Tack för bilderna! Nu förstår jag bättre. Ska fundera på hur vi ska göra, kanske går att sätta någon bockad stång mellan också så det blir ett helt handtag. In i verkstan!

  Christopher

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra idé! Lycka till. Skicka gärna en bild om du får till det!

   /Lars

   Radera