2013-10-31

Bad

En av Reimersholmes stora fördelar är närheten till vatten, inte minst för oss barnfamiljer. Men varför är det så usla badmöjligheter på vår ö? Helt obegripligt! Den nya, tillgängliggjorda sandstranden vid Tanto visar ju att efterfrågan i närområdet är stor.

Hade hoppats att min bostadsrättsförening vid kajen hade gjort något här omkring för sina medlemmar -- röjt vegetation, anlagt en mindre sandyta vid vattnet, fler badstegar och badbryggor etc. Men icke.

Kan inte staden rycka in? Har för mig att kommunens ambition är att inte längre låta bilvägar och båtklubbar ha bäst tillgång till stränderna inom Stockholm. På tiden! Börja med Reimersholme.

Och gärna med stranddelen mot Liljeholmen precis där betongkajen slutar, i höjd med Reimersholmsgatan 49. Där behövs bara en stege på utsidan av räcket och att stranden röjs. Gör det nu!

1 kommentar:

  1. Styrelsen för Brf Bränneriet genom Anders:
    "Ytorna längs med stranden på vår sida av Reimersholme ägs av Stockholms kommun och underhålles av Stockholms hamn. Dessa ytor är en del av hamnen och kan inte användas till badstrand. I hamnen råder badförbud. Staden utredde för något år sedan möjligheterna att skapa ett bad på Reimersholme på andra sidan av ön men denna utredning lades ner."

    SvaraRadera