2013-10-31

Tillgänglighet

Som barnvagnsägare så undrar jag ofta över tillgängligheten i samhället. Och i vår bostadsrättsförening i synnerhet.

I takt med att fler barnfamiljer med barnvagnar och fler äldre med rullatorer bor i föreningen, så vore det bra om icke-vinterunderhållna trappor byttes ut mot, eller åtminstone kompletterades med, vinterunderhållna ramper.

Är det underhållskravet som sätter käppar i hjulet, så är jag beredd att ta ansvar för en trappa i vinter. Ge mig bara tillgång till en spade och en kvast så lovar jag att hålla trappa och ramper rena från snö!

Ramper är dessutom bättre än trappor även för cyklister, de med rullstolar, dramatenväskor, dragväskor, pirror, skateboardåkare, rullskridskoåkare etc.

Barnvagnsramperna som finns i vissa av trapporna i dag är för övrigt alltför smala och för djupa för dagens barnvagnar och borde bytas ut. Men det tycker inte styrelsen i föreningen.

Hoppas på förbättring.

1 kommentar:

  1. Styrelsen för Brf Bränneriet genom Anders:
    "Föreningen har ett stort antal trappor och ramper. Föreningen har valt att snöröja vissa av gångvägar, trappor och ramper. Styrelsen prioriterar att de gångvägar, trappor och ramper som röjs skall göras snabbt och tillräckligt bra när det har snöat, vilket det denna vinter gjort ofta. Redan i dag är kostnaderna för snöröjning höga."

    SvaraRadera