2013-10-31

Reimersholmes skamfläck

Reimersholme är en finfin ö. Bortsett från parkområdet vid vattnet mot Liljeholmen, nära bron över till Bergsunds strand.

I dag består ytan av en skamfilad basket- och innebandyplan med trasiga målburar, snåriga buskage och en icke-funktionell skateboardramp. Och en trasig tunna som påminner om vin- och sprits fabrik som tidigare låg här.

För oss barnfamiljer så vore till exempel en större gräsyta med bibehållet alkoholförbud á la Mariatorget något att sträva efter där.

Min bostadsrättsförenings styrelse sköter om ytan åt kommunen. De gör inte ett skit för att förbättra området. Suck.

2 kommentarer:

  1. Styrelsen för Brf Bränneriet genom Anders:
    "Staden äger ytan och det finns ett inriktning att anlägga lekplats där från stadens sida, dock verkar tidsramen inte satt. Föreningen underhåller basketplanen och lagar burar mm och det ingår i vårt brukaravtal med kommunen för den mark som vi sköter om åt dem. Föreningen har genom brukaravtalet en skyldighet att underhålla men vi får inte förändra ytorna."

    SvaraRadera
  2. Ulrika Gunnarsson Östling, kompis:
    "På stadens hemsida står: Om du som bor i området vill ha en högre standard på skötseln än vad förvaltningen har ekonomiska möjligheter till, kan du sköta och underhålla stadens mark genom att teckna ett brukaravtal med din stadsdelsförvaltning.""

    SvaraRadera